Reidun’s Viltgryte

1 stykke reinsdyr kjøtt – ca 500 – 600 gr. eller etter eget ønske

1 pose tørket sopp, knekkes opp. Her kan en jo og bruke fersk sopp. Bruk det en har og jeg hadde nå tørket. Det var faktisk bedre med fersk sopp. Det brukte jeg andre gangen.

1 pose grønne erter

1 gulrot raspes eller som jeg gjorde, høvlet av med gulrotskreller.

1 løk

1 purreløk

2 små hvitløk (de som er hele uten fedd)

Krydder: 10 – 20 hele enebær, en håndfull med rosepepper, knuses i morter, sellerisalt etter eget ønske, timian ca 1/2 ts, pepper 1/2 – 1 ts, salt ca 1,5 ss eller etter ønske.

Ca 7 dl oatley fløte

ca 5 dl viltkraft, vann eller annet en måtte ønske

Kokes opp, putre litt på svak varme.

Løk, purreløk, hvitløk, rosepepper, enebær, sellerisalt surres sammen i smør. Jeg bruker Berit Nordstrand sitt kokosraps smør.

Mel etter eget ønske for å lage litt fyldigere saus.

Her brukes ikke noe vin av noe slag og heller ikke noe sitrus.

Rett og slett knallgod.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *