Massasje

Dypvevs Massasje og Detox massasje


Ta kontakt hvis du ønsker å bestille time til dypvevsmassasje med healende effekt.

Kroppens vitale livsenergi strømmer langs Senlinjene som det kalles i Thailand. Denne energien gir kraft til alle fysiske, psykiske og følelses-messige prosesser, og disse fungerer bare normalt hvis energiforsyningen svarer til behovet. Kineserne kaller denne energien Qi, og inderne kaller den Prana. Enhver ubalanse eller blokkering i denne energiforsyningen kan forårsake smerter og sykdom. Når organismen fungerer godt og energifor-syningen er balansert, føler man seg lykkelig, avslappet, energisk og fri for stivhet og smerter.
Når en trykker på og tøyer musklene, blir de mer mottakelige for energistrømmen i kroppen.
Ved dybde massasje kan du oppnå alle fordelene ved yoga uten å måtte gjøre noe annet enn å slappe helt av. Dybde massasje brukes først og fremst som en forebyggende/vedlikeholdende behandling som forebygger smerte. Det er helheten, balansen, en fleksibel og en sunn kropp bidrar til å forebygge en lang rekke kroniske smerter i løpet av livet. Likevel brukes dybde massasje mot kroniske plager som astma, isjas, nummenhet i hendene, nakke og skulder smerter, låsninger i ryggen, arm og bein smerter, søvnproblemer, fordøyelses problemer og mye mer.
Det sies ofte at å få dybde massasje er som å få behandling av en akupunktør, en kiropraktor og en muskelterapeut av en og samme person som gir deg yoga. Det er også veldig mange idrettsutøvere, dansere og yoga utøvere som benytter seg av dybde massasje pga av smidigheten den gir.
Hemmeligheten med dybde massasje er at den gjør deg i stand til å anstrenge musklene og balansere energinivået. Det er dette som påvirker smidigheten og utjevner forskjellen mellom musklene på begge sider av kroppen. Hvor mye en muskel kan bevege et ledd, avhenger av forskjellen mellom muskelens lengde når den er avslappet og når den er fullstendig sammentrukket.
Vi får spenninger i musklene ved å overanstrenge dem, ikke bruke dem nok eller som en følge av emosjonelle spenninger. Alle teknikkene som brukes i dybde massasje er utformet for å lette og stimulere strømmen av indre energi og frigjøre blokkeringer som ellers ville hindret den balansen som er livsviktig for å bevare en sunn og smertefri kropp.
I denne sammenhengen betyr ikke «sunn» og «smertefri» bare det rent fysiske, men også de psykiske, følelsesmessige og åndelige sidene ved ens vesen.
Rent fysisk er det ikke vanskelig å se at massasje stimulerer blodomløpet og lymfestrømmen, varme vevet, bedrer smidigheten og lindre smerter.
Det er påvist at berøring kan frigjøre kjemiske stoffer som endorfiner, disse virker smertestillende og skaper et sterkt velvære. Dybde massasje omfatter ulike former for berøring, trykk, tøyning og vridning som har blitt perfeksjonert gjennom tidene. De som mottar dybde massasje jevnlig, vil oppleve sinnsro og føle seg avslappede, lykkelige, smidige og ungdommelige.
Helse er ikke bare fysisk velvære eller et generelt fravær av sykdom. Det er et utsagn om balansen som eksisterer mellom alle faktorene som bidrar til vår følelse av «helhet», både den indre og den ytre. Det er nok vanskelig å gi en nøyaktig, altomfattende definisjon på hva helse består i, men helse karakteriseres av livskraft, smidighet, fravær av smerte, tilfredshet og en følelse av helhet.
Det sunne mennesket opplever fremfor alt en balanse i livet sitt. En av de uheldige bivirkningene ved et stressende og oppkavet liv er en forstyrrelse av denne balansen, og når det skjer, må man ha tid og rom for å gjenopprette denne flyktige likevekten.
Rent fysiskt jobber en dybde massør med å gjenvinne mykhet og fleksibilitet til musklene, senene og nervene ved å påføre trykk og massere muskler, sener og nerver, videre brukes yoga liknende tøyninger og strekk øvelser, dette gjøres også for å åpne opp leddene for å gjennopprette bevegeliheten i leddene.

Beskrivelse av dybde massasje lånt av Roy Cato Solend.
Som og er min lærer innen dybdemassasje.

Mye strekk, og bøy og tøy!